ترنساکسل چیست و چرا در سوپرکارهای موتور جلو استفاده میشود؟
هنگامی که گیربکس، دیفرانسیل و اکسل خودرو در یک واحد یک پارچه عده میشوند، به آن ترنساکسل گفته میگردد. یدکی جیلی اینراه? پیاده سازی در کلیه? خودروهایی که پیشرانه و پایه جایزه آنان در یک سمت جایدارد (یعنی موتور جلو جایزه جلو یا این که موتور عقب پاداش عقب) بسیار معمول و متداول میباشد. خلال این، خودروهای چهارچرخ محرکی مثل تولیدات آئودی که پیشرانه? آنها بهشکل طولی نصب میگردد هم از ترنساکسل به کار گیری مینمایند. درین خودروها، ترنساکسل بهشکل طولی دقیقاً پشت موتور نصب می شود و گیربکس، دیفرانسیل جلو و درایو یونیت را در خویش مکان می دهد.
ولی به کارگیری از ترنساکسل در خودروهای موتور جلو مشوق عقب متداول وجود ندارد مگر در سوپراسپرتها. به عبارتیطور که در بالا گفته شد، مهمترین مزیت به کارگیری از ترنساکسل در خودروهای مشوق عقب، بهبود توزیع وزن میباشد. خلال این، ازآنجاییکه دراین پیاده سازی تمایلگاردان بدون واسطه به پیشرانه متصل میباشد و صرفا با به دور موتور میچرخد، بجای گشتاور سنگینی که به وسیله دنده یک ایجاد میشود، تنها می بایست گشتاور معمول پیشرانه را تحمل نماید؛ براین اساس، میاقتدار تمایلگاردان را ضعیفخیس و مدلخیس ایجاد کرد. درین خودروها، گیربکس به یار دیفرانسیل روی مبنا عقب نصب می شود.
این طرح البته برای اکسلهای صلب مطلوب وجود ندارد چون وزن غیر فنر سوار را ارتقا میدهد و به همین استدلال ترنساکسل معمولاً با سیستم تعلیق عقب غیروابسته مورداستفاده قرار می گیرد. همینطور قابل ذکر میباشد که نسبتاًً در هم? خودروهای جایزه عقبی که از ترنسلاکسل به کارگیری مینمایند، مخلوط پیشرانه از نوع موتور جلو-اواسط میباشد. این یعنی پیشرانه پشت پایه جلو نصب می شود تا بازهم به توزیع وزن عالی امداد گردد.
طرح ترنساکسل مشوق عقب برای نخستین دفعه در اشکودا پاپیولار 1934 ارائه شد و بعد از آن در خودروهای دیگری مثل لانچیا اورالیا 1950 مورداستفاده قرار گرفت. امروزه نیز اکثری از سوپراسپرتهای دارای شهرت موتور جلو از ترنساکسل به کارگیری مینمایند که ازجمله? آنان میاقتدار به آستونمارتین DB9 و ونتیج، لکسس LFA، مرسدس بنز SLS و AMG GT، مازراتی گرن توریسمو و… اشاره نمود. در شورلت کوروت نیز از نسل C5 به بعداز ترنساکسل استعمال شد و گیربکس تک تک محصول ها موتور جلوی فراری مثل 612 اسکاگلیتی، 599، کالیفرنیا، F12 برلینتا، روما و… هم در عقب نصب گردیدهاست. به عبارتیطور که گفته شد، این پیاده سازی بیشتر در سوپراسپرتها مورداستفاده قرار می گیرد اما بااینهم اکنون، آستونمارتین راپید و نسل گذشته مازراتی کواتروپورته کم سدانهایی می باشند که از ترنساکسل استعمال مینمایند.
ایراد اساسی نصب گیربکس در عقب در خودروهای موتور جلو البته این میباشد که تجهیز خودرو به سامانه? چهارچرخ پاداش را نا ممکن و یا این که بسیار بغرنج مینماید. به همین استدلال، از این پیاده سازی عمدتاً تنها در خودروهای پاداش عقب به کار گیری میگردد ولی دراین ارتباط دو استثناء وجود داراست. این خودروها نیسان GT-R و فراری FF (و بعداً جانشین آن GTC4 Lusso) می باشند که هر کدام با روش? جذاب و منحصربهشخصی سامانه? چهارچرخ مشوق را در کنار طرح ترنساکسل به عمل گرفتهاند. در نیسان GT-R، یک گرایشگاردان مهم، نیرو را از پیشرانه به گیربکس جابجایی میدهد و یک گرایشگاردان دیگر از گیربکس نیرو را به چرخهای جلو می رساند.