سیستم دستیار ترمز
مطالعات علامت می دهد که بخش اعظمی از رانندگان نیروی ترمزی کافی را در مواقع اضطراری به جهت نبود تجربیات ایفا نمیکنند، یدکی جیلی یعنی از مجموع پتانسیل ترمزی خودروی خویش به جهت عدم فشار کافی بر روی پدال ترمز، به کارگیری نمیشود.
ارتقا قدرت و سرعت خودروها بهعلاوه ارتقاء وسعت ترافیک سازندگان خودرو را بهاین اندیشه انداخت که چه طور میقدرت فی مابین قدرت ترمزی و سعی عالی خودرو تعادل برقرار کرد. با گسترش دانش مکاترونیک و الکترونیک سرعت شغل کردن قطعات مکانیکی در حالت اضطراری بیشتر شد.
سیستم دستیار ترمز به چه شکل عمل مینماید؟
برای پاسخگویی بهاین سؤال، نگاهی به ترمزگیری در حضور بازدارنده فارغ از وجود سیستم دستیار ترمز بیندازیم. راننده از ترمزگیری ناگهانی راننده جلویی غافلگیر می شود. بعداز لحظهای آمدن شوک به راننده، وی وضعیت و روش ترمزگیری را فهم و شعور مینماید. ممکن میباشد راننده به جهت اینکه تا کنون در موقعیت به این شکل بحرانی قرار نگرفته باشد نداند که چه ترازو ترمزگیری ما یحتاج میباشد. احتمالاً پدال ترمز را بهاندازهای که بایستی فشرده خواهد شد، فشار نمیدهد. به تبع آن، قسمتی از نیروی گسترده ترمزی به چرخها جابجایی داده نمیشود و فاصله ترمزی ارتقاء پیدا مینماید. در غایت وسیله نقلیه متبوع در حین مطلوب توقف بدون نقص ندارد.
مبنی بر سرعت فشار دادن پدال و نیروی وارده به آن سیستم دستیار ترمز معیار فوریت ترمزگیری را تشخیص می دهد. سیستم دستیار ترمزگیری فشار ترمزی را به طور همزمان با تلاش ترمزهای ضد-قفل برای دوری از قفل شدن چرخها، ارتقا میدهد. از این روش بیشترین نیروی ترمزی ممکن را که میاقتدار بدست آورد را به چرخها منتقل می کنیم تا خط ترمز دست کم خواهد شد.
BAS
می قدرت سیستم دستیار ترمز به دو مجموعه کلی تقسیمبندی می گردد:
2. سیستم دستیار ترمز مکانیکی
در سیستمهای هیدرولیکی دستیار ترمز، فشار ترمزی از جریان رجوع و برگشت پمپ سیستمهای ABS/ESP تأمین میشود.
قطعه مهم و مرکزی در سیستم دستیار ترمز واحد در دست گرفتن هیدرولیکی میباشد که واحد در اختیار گرفتن ABS و جریان پمپ برگشتی را یک دست مینماید. ارسالکننده فشار ترمزی در واحد هیدرولیکی، سنسورهای سرعت و سوییچ لامپهای ترمز به سیستم دستیار ترمزگیری سیگنال مخابره مینمایند تا موقعیت اضطراری را شناسایی کنند.
فشار در سیلندر ترمز بهوسیله عملگرهایی ارتقا مییابد که مشمول سوپاپ در واحد هیدرولیک و جریان پمپ برگشتی از TCS/ESP میباشند.
تلاش سیستم دستیار ترمز به دو بخش تقسیم میگردد:
نصیب نخستین: استارت مداخله سیستم دستیار ترمزگیری
نصیب دوم: نقطه پایان مداخله سیستم دستیار ترمزگیری
در شرایطی که موقعیت بحرانی شناسایی گردد دستیار ترمزگیری فشار ترمزی را ارتقا می دهد. محدوده کارایی ABS بعد از انجام ارتقا فشار بهطور فعال، با گاز فرامیبرسد (سیستم ترمز ضد قفل کار مینماید).