آشنایی با نحوه عملکرد باتری خودرو

باتری ماشین از 3 جزء تشکیل داده گردیده‌است: به 2 جزء آن رابط‌هایی می باشند که با اسم‌های آند و کاتد شناخته می گردند و بعد به جزء سوم می‌رسیم که یک محلول شیمیایی میباشد که رابط‌ها در آن قرار گرفته‌اند. یدکی جیلی  یک شارژ الکتریکی از خارج باتری آن را شارژ کرده و عکس العمل شیمیایی‌ای را درون باتری فعال می‌نماید. به‌این سان انرژی شیمیایی به انرژی الکتریکی تبدیل می‌گردد و انرژی مورد نیاز باتری پناه می گردد.

آند، الکترود شارژ گردیده مثبت باطن باتری میباشد که به الکترون‌ها اذن میدهد به خارج میباشد باتری مسافرت نمایند، و کاتد دقیقا برعکس آن میباشد؛ الکترود شارژ گردیده منفی که از روش آن الکترون‌ها مجدد به باتری بازمی‌گردند.
برخورد‌های شیمیایی در میان محلول شیمیایی داخل باتری و آند و کاتد میباشند که سفر همیشه و تحرک الکترون‌ها را ممکن می سازند. الکترودها در برخورد‌های شیمیایی‌ای که در بین محلول و رابط‌ها شکل می گیرند ذخیره میگردند.

فیزیک طرز کارایی باتری خودرو
از طریقه فیزیکی، باتری از سه نوع اجزای اصلی درست شده میباشد:

یک الکترولیت
دو الکترود
یک تفکیک ‎کننده
به‌این دو الکترود ذکر شده آند و کاتد می گویند و هردو آنها از مواد رسانایی که به جریان الکتریکی اذن عبور میدهند تشکیل شده‌اند. این دو الکترود هر کدام نقش متفاوتی داخل باتری ماشین جاری ساختن می‌نمایند. کاتد به ایستگاه مثبت باتری می‌چسبد. ایستگاه مثبت همینطور جاییست که جریان الکتریکی از باتری بیرون می گردد. این حادثه هنگامی چهره می دهد که انرژی درون باتری از در میان رفته باشد یااینکه آحاد آن مستعمل باشد. خالی شدن شارژ باتری به طور همزمان با بیرون شدن جریان الکتریکی از ایستگاه مثبت باتری شکل میگیرد، البته در عین اکنون جریان الکتریکی از قطب مخالف، یعنی قطب منفی وارد باتری میشود. این الکترود که به قطب منفی مربوط میباشد را آند می‌نامند.
جریان الکتریکی نباید با الکترون‌ها خطا گرفته خواهد شد. در نصیب آینده کامل‌خیس بدین نکته پرداخته‌ایم. وقتی که جریان الکتریکی از روش آند وارد باتری میگردد، الکترون‌ها از به عبارتی طرز بیرون میگردند؛ براین اساس جهت جنبش الکترون‌ها خلاف جهت جریان الکتریکی می باشد.

فی مابین الکترود‌های باطن باتری و همینطور باطن آنان (از آن‌جا که الکترود‌ها در واقع دو اسفنج می‌باشند که خودشان هم محلول الکترولیت را جذب می‌نمایند) الکترولیت جای دارد.
این ذرات، که همینطور با اسم یون نیز شناخته میگردند، با موادی که هر مورد از الکترودها از آن تشکیل‌شده‌اند ادغام گردیده و عکس العمل نشانه میدهند، و به این شکل یک عکس العمل شیمیایی به‌دست می آید. این عکس العمل شیمیایی به باتری اذن می دهد که یک جریان الکتریکی ایجاد نماید؛ جریانی که قادر است انرژی قطعاتی که به باتری وصل میباشند را امان نماید.
باتری شارژ الکتریکی را از دینام خودرو اخذ می‌نماید. دینام قطعه‌ایست که از یک کویل و یک میله ساخته شده و باطن موتور ماشین قرار گرفته میباشد تا انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل نماید.
انرژی الکتریکی ساخت‌گردیده به وسیله دینام در باتری انباشت می شود، یا این که همان دیگر باتری شارژ می گردد. در ازای باتری کارکشته خواهد بود که انرژی موردنیاز قطعات الکتریکی موتور ماشین، اصلی‌خیس از همگی استارتر (که ماشین فارغ از وجود آن هیچ گاه پر‌نور نخواهد شد) را نگهبانی نماید.