استاتور چیست؟
جریان برق در همین استاتور که مشمول یک گروه سیمپیچ و هسته میباشد به وجود میاید. لوازم یدکی برلیانس قرار تصاحب کردن سیمپیچهای اثبات استاتور در میدان مغناطیسی ساختوساز گردیده بوسیله روتور چرخان منجر میشود که الکترون در سیمپیچهای استاتور به جنبش درآیند و در غایت جریان برق ایجاد گردد. هسته استاتور یک بدنه فلزی شیاردار میباشد که در واقعیت توسط یک سری رینگ آهنی به وجود آمدهاند. این رینگها با پرچ یا این که خار منحصربهفرد به هم متصل گردیدهاند که اما به آنان بالشتک دینام هم می گویند. سیمپیچها هم درون این شیارهای هسته غامض گردیدهاند. دربین سیمپیچها و بدنه یا این که به عبارتی هسته استاتور اتصالی نیست و توسط عایق از هم غیروابسته گردیدهاند.
همان گونه که گفته شد، تعداد سیمپیچهای استاتور هم یکیاز وجود ندارد و از یک تیم که مشتمل بر تعدادی رینگ سیمپیچ میباشد درست شده میباشد. این سیمپیچها در نقاطی به هم متصل میشوند که در واقعیت خروجی برق از استاتور میباشند. معمولا ما سه رمز سیم خروجی از استاتور داریم که اصطلاحا به آن استاتور سه فاز می گویند. درضمن جریان الکتریکی ایجاد گردیده در استاتور، متناوب میباشد و علتش این میباشد کهاین جریان الکتریکی در خروجیهای استاتور، اختلاف فاز داراهستند. یادتان باشد که یکی تفاوتهای دینامها با یکدیگر در همین تعداد سیمپیچها، قطر و مال آن ها و تعداد دورهایشان در استاتور میباشد.
روتور چیست؟
نصیب مشوق و چرخان درون دینام را روتور یا این که آرمیچر میگویند که در واقعیت کارش ساخت میدان یا این که به عبارتی قوای مغناطیسی برای استاتور میباشد. روتور بایستی بچرخد و به همین عامل یک اساس یا این که میله آهنی دارااست که به قرقره دینام متصل بوده و به امداد نیروی مکانیکی موتور میچرخد. روی این شفت یا این که مبنا آهنی هم یک قالب یا این که هسته تعدادی تیکه وجود داراست که به صورت V در کنار هم قرار گرفتهاند. برخلاف استاتور، رتور دارنده یک تیم سیمپیچ میباشد که بدور مبنا یا این که شفت و ولی روی یک کادر پلاستیکی غامض گردیدهاند. دو رمز این سیمپیچ هم از قالب روتور خارج آمده و به رینگهای مسی به اسم کلکتور متصل میشود. برای ساخت میدان مغناطیسی نیاز به جریان برق در سیمپیچ به دور شفت روتور داریم کهاین برق از باتری اتومبیل گرفته میگردد.
قالب دینام چیست؟
قالب در واقعیت دو قطعه آلومینیومی میباشد که مجموع اجزای دینام به غیر از قرقره باطن آن قرار میگیرند. معمولا دو بلبرینگ روی این قالبها قرار داراهستند تا شالوده روتور به راحتی بتواند در درون دینام بچرخد. عمل قرقره هم جابجایی نیروی مکانیکی و چرخاندن مبنا روتور دینام میباشد. البته شاید یک پرسش این باشد که چرا این قالب را از متاع آلومینیوم میسازند؟ آلومینیوم این خواص را بین فلزات داراست که حرارت را باگاز منتقل مینماید و به همین برهان حرارت دینام هنگام شغل کردن بیش تر از حد زیاد نمی شود.