سفارش تبلیغ
صبا ویژن

همه چیز درباره خودروهای دیزلی

خودروهای دیزلی در کنار ماشین‌هایی که با بنزین فعالیت می‌نمایند، لوازم یدکی برلیانس امروزه به یکی‌از پرطرفدارترین اشکال اتومبیل‌های معمول و مالامال مصرف در سطح عالم تبدیل گردیده‌اند.

خیلی معمولی بگوییم، ماشین‌هایی که دیزلی می باشند مغایر ماشین‌هایی که بنزینی‌اند، برای سوخت نیاز به جرقه ندارند و در ازای این عمل را توسط فعل و انفعالات شیمیایی و هوای فشرده گردیده به هم پا فشار و دمای مشخص و معلوم اجرا می دهند‌.

بسیار اتفاق افتاده تا اشخاصی که قصد داد و ستد اتومبیل را دارا‌هستند، استارت به پژوهش و آشنایی درباره خودروهای مختلفی همانند دیزلی و یا این که بنزینی می‌نمایند و به همین خیال و خاطر ما امروز میخواهیم تا هر آن چه را که مایحتاج میباشد تا درباره خودروهای دیزلی بدانید را برایتان در‌این نوشته‌ی‌علمی به فن تحریر دربیاوریم.

تاریخچه خودروهای دیزلی
یک مهندس و اختراع کننده آلمانی به اسم رودولف دیزل، در سال 1878 صحیح پیش از این که دست به ابداع یکی مهمترین اختراعات جهان بزند، به مکتب پلی تکنیک آلمان رفت و در آنجا با مباحثی همانند پیشرانه‌های بنزینی و موتورهای بخار آشنا شد.

دیزل مدام بدین تفکر میکرد که‌این مباحث بی نقص نیستند و به همین خیال و خاطر بدین تفکر زمین‌خورد تا پیشرانه‌ای (Propulsion) مختلف و بدون نقص را بسازد که ایرادات ورژن پیشین خویش را نداشته باشد و در عین درحال حاضر، بازدهی بیشتری هم داشته باشد.

وی بالاخره بعد از 14 سال پیروز شد تا پیشرانه‌ای خلاقیت نماید که در طی احتراق به مکان استعمال از بنزین، از گازوئیل به کار گیری نماید. ولی سیستمی که وی پیاده سازی کرده بود، اشکالاتی همانند راز و صدای زیاد و آلودگی هوای زیاد را نیز داشت. به همین خیال و خاطر هم در بالا از پیشرانه‌های دیزلی فقط در کشتی‌ها، اتوبوس‌ها و در غایت خودروهای بسیار تبارک و هنگفت به کارگیری شد.

اما با گسترش دانش و تکنولوژی، اشتباهات خاطر گردیده برطرف و پیشرانه‌های دیزلی بهبود پیدا کردند و به‌این شکل بود که بعد ها از آنها در سیستم اتومبیل‌های ساخت‌و‌ساز گردیده که به وسیله کمپانی‌های گرانقدر خودروسازی همانند مرسدس بنز ساخته می‌شدند، استعمال شد‌.


خودروهای دیزلی چه طور فعالیت می‌نمایند؟
موتور خودروهای دیزلی با موتور ماشین‌هایی که با بنزین شغل می‌نمایند، به هم دیگر مشابه می باشند و فقط در برخی از مفاد با هم متفاوتند. پیشرانه‌های دیزلی مصرف انرژی کمتری دارا هستند و در قبال، نیروی بیشتری هم ساخت و ساز می‌نمایند.

خودروهای دیزلی از نوع موتورهای احتراقی داخل سوز می‌باشند و این به آن معناست که آغاز سوخت وارد سیلندرها و یا این که همان دیگر قسمت مهم موتور گردیده و بعداز فعل و انفعالات شیمیایی، آغاز به سوختن و ساخت‌و‌ساز انرژی مکانیکی می نماید. آنگاه این انرژی به انتهای پیستون‌ها که به رغبت لنگ متصل میباشد، می‌رود و بعد از آن منجر به وجود وارد شدن حرکتی به طور رفت و برگشتی میشود که در غایت سبب ساز به وجود داخل شدن حرکات دورانی و چرخشی در تمایل لنگ می گردد. همین حرکات رغبت لنگ هم به واسطه وجود دیگر مکانیزم‌ها، به چرخ‌ها منتقل گردیده و در غایت، ماشین استارت به جنبش می‌نماید.