مواد سازنده شمع های سوزنی
اکثر وقت ها اشخاص از شمع های سوزنی به خیال کوشش های آن از آن به کار گیری می نمایند و آنها معمولا از دو نوع آلیاژ درست شده اند و هریک از آنان دارنده خاصیت ویژه ای هستند.
شمع های سوزنی با دو نوع آلیاژ ساخت و روانه بازار میشوند:
شمع های پلاتینیوم (G-Power)
درین سبک شمع های سوزنی آلیاژی که آیتم به کار گیری قرار میگیرد در ادغام خویش دارنده فلز پلاتین میباشد و در مقایسه با فلز ایریدیوم مقاومت حرارتی کمتری دارااست که مقاومت حرارتی آن حدود 2500 جایگاه سلسیوس میباشد
. درین شمع پلاتینیومی الکترودها از پلاتینیوم ساخته میگردند و در فیض مقاوت گرمایی بالاتری دارا هستند. بدین ترتیب شمع های پلاتینیومی از ارتفاع قدمت بیشتری نسبت به شمع های نیکلی برخوردارند. اما مقاومت حرارتی بالا سبب می گردد تا در راز شمع هیچ سیرتکامل افت پتانسیلی چهره ندهد و شدت جرقه مانند گذشته یکسان باقی بماند. این شمع ها نسبتاً حدود 100000 کیلومتر قدمت موثر داراهستند.
در شمع موتور پلاتینیومی الکترود مثبت به صورت سوزنی میباشد که موجب ارتقا چگونگی جرقه زنی می گردد. اگرچه ارزش این نوع شمع فراتر میباشد البته اثر محسوسی در ارتقا بازده موتور، کاهش مصرف سوخت و بالا رفتن عجله خودرو دارااست.
شمع های ایریدیوم (Iridium)
در شمع هایی که بوسیله این نوع آلیاژ ساخته میشوند از فلز ایریدیوم با مقاومت حرارتی در حدود 4000 سکو سلسیوس به فعالیت برده میگردد. اما نکته اثر گذار دیگر در زمینه ی این شمع ها این میباشد که الکترود منفی آن، از نقطه ای پلاتینی میباشد و سبب ساز میشود بالاترین مرتبه از جرقه در شمع ها ساخت و ساز گردد.
این شمع ها با دقت به واحد سنجش سوخت مصرفی خویش و ساختار خاص خویش، حدود 150000 کیلومتر قدمت اثرگذار داراهستند البته در اکثر مواقع با استعمال ازمکمل های اکتان می اقتدار این معیار قدمت موثر را ارتقاء اعطا کرد.
تفاوت حریق جرقه یک شمع با الکترود مسطح بی آلایش و الکترود سوزنی از محصول ایریدیوم در تصویر ذیل (عکس سمت راست) اکران داده گردیدهاست.