انواع فیوزهای مورد استفاده در خودرو
فیوزها دارنده تنوع بسیار بالایی می باشند ولیکن صرفا چندین نوع محصور آن در خودروها آیتم به کار گیری قرار می گیرند که عبارتند از:
فیوزهای مستطیلی و سرامیکی: فیوزهای سرامیکی، پرکاربردترین نوع فیوز در خودروها میباشند.
این فیوزها از دو محور ساخته شدهاند که بوسیله یک سیم قطورخیس هم به هم وصل گردیدهاند. در حالتی که جریان از مقدار نامی تجاوز کند، سیم رابط ذوب گردیده؛ رابطه در میان دو مبنا جدا گردیده و در نتجه مسیر جریان گشوده شود.
فیوزهای شیشهای: فیوزهای شیشهای از سایر فیوزهایی میباشند که در خودروها گزینه به کار گیری قرار گرفته و اتصال دو رمز فیوز با یک سیم نازک اعمال میگیرد و در شکل عبور جریان بیشتراز مقدار معمول ذوب می شود.
فیوز فلزی: در فیوز فلزی در شکل عبور جریان بیش تر از مقدار نامی، رابطه در بین دو رمز آن جدا گردیده و مدار در مقابل اضافه جریان نگهداری میشود.
فیوز شیشه ای نیز نوع دیگری از فیوز خودرو است که اتصال دو رمز فیوز در آن با به کارگیری از سیمی نازک دربین محیط شیشه ای برقرار گردیدهاست که در شکل عبور شدت جریان بالا، سیم مربوطه جدا میگردد.
باکس فیوز چیست؟
همان طور که از نام آن نیز مشخص و معلوم میباشد باکس فیوز در واقع باکسای میباشد که همگی فیوزها در آن نصب گردیده و سرخط همگی امکانات الکتریکی خودرو از آن تغذیه میشوند. استعمال از باکس فیوز، نظم بیشتری به سیمکشی در خودرو داده و عیبیابی و رفع عیبهای سیستمهای الکتریکی را بسیار معمولی میکند. فیوزهای آیتم استعمال در خودرو با رنگها و گنجایشهای متفاوت ساخته و در باطن باکسفیوز تعبیه میشوند. بر روی هر مورد از این فیوزها عددی درج شده میباشد که بیانکننده گنجایش فیوز میباشد.
مثلا درصورتیکه به هنگام نظارت کردن باکس فیوز، فیوزی با عدد 15 روی آن را مشاهده نمودید این دستور به این معناست که حداکثر جریان قابل تحمل این فیوز موازی با 15 آمپر بوده و در حالتی که جریان بیش از این حد شود؛ فیوز فعالیت نموده و مسیر جریان مدار جدا گردد.