عملکرد سیستم ترمز دستی مکانیکی و انواع آن
ترمز پایی خودرو براساس استانداردهای ایمنی جهانی روی آحاد چرخها فعال میباشد، البته به عبارتیطور که گفته شد فرصت شغل ترمز دستی، فقط چرخهای عقب اثبات میباشند و چرخهای جلو همچنان اقتدار تکان داراهستند.
بدین ترتیب مدار تلاش ترمز دستی مکانیکی جدا از هم از مدار کارایی ترمز پایی خودرو میباشد. گاهی ترمز پایی را سیستم ترمز نخستین و ترمز دستی را سیستم ترمز ثانویه مینامند. محور عمل و مدار ترمز دستی مکانیکی بر سیمهای فلزی میباشد که از یک سمت به اهرم ترمز یا این که پدال آن و از سوی دیگر به لنتهای ترمز متصل میباشند. لنتها یا این که کشککها نیز روی چرخها و یا این که گرایشگاردان متصل سوار میگردند. با تکان دادن اهرم یا این که پدال ترمز دستی مکانیکی از درون کابین، این سیمها کشیده گردیده و کشکک را فعال مینمایند. کشیده شدن لنت روی چرخها یا این که رغبتگاردان بازدارنده از تکان بیشتر آن ها میگردد. ترمز دستی مکانیکی خویش به دو مجموعه تقسیم می گردد:
– ترمزهای دو سیم
درین سبک، اهرم به دو سیم جداازهم متصل میباشد. این سیمها نیز به سمت لنتها رفته و به طور بی واسطه رابطه اهرم و لنتها را برقرار مینمایند. با کشیدن اهرم، هر دو سیم همزمان و به یک اندازه کشیده میشوند و لنتها چرخهای را با هم متوقف مینمایند.
– ترمزهای تک سیم
دراین سبک یک سیم اول به اهرم ترمز دستی متصل میباشد و این کابل نیز به قطعهای T صورت میرسد. قطعه T صورت که عملکردی لولایی داراست با دو سیم به چرخهای دو سمت و کشکک روی آن ها مربوط می شود. بدین ترتیب با کشیدن اهرم، قطعه تی صورت بوسیله سیمی که میان آن و اهرم میباشد تحریک گردیده و همزمان سیمهای دو سمت را کشیده و هر دو چرخ را به طور به طور همزمان متوقف مینماید.
در ترمزهای مکانیکی پدالی نیز صرفا پدال مکان اهرم را میگیرد و همگی فرایند فعال شدن ترمز دستی به صورت سبکهای اهرمی پیش میرود. ترمزهای دستی پدالی مکانیکی نیز مانند نوع اهرمی آنان در دو گروه تکسیم و دو سیم پیاده سازی میشوند. همان گونه که از گستردن کوشش ترمز دستی مکانیکی مشخص و معلوم بود، دراین سیستم روغن ترمز نقشی ندارد و فقط لنتها یا این که کشککها کار داراهستند. نکته دیگر اینکه کشکک این ترمزها در خودروهایی که دارنده ترمز دیسکی میباشند ممکن میباشد روی دیسکها سوار خواهد شد.