نحوه عملکرد دیسک و صفحه کلاچ
شیوه کارایی دیسک و شیت کلاچ چه گونه میباشد؟ دو دیسک را بر روی میلهای فکر کنید که یک کدام از آن ها به پیشرانه و دیگری به گیربکس اتصال داراست.
زمانی که یکیاز دیسک ها و شفت آغاز به چرخش می نماید، شیوه سعی سیستم کلاچ خودرو این اذن را میدهد تا این دو دیسک در هم قفل شوند و یا این که با سرعت نوسانی یکنواخت به چرخش درآیند. هم اکنون هنگامی پیش میاید که یک کدام از دو دیسک نیاز به چرخش ندارد، دراینحالت با به کارگیری از پدال کلاچ می اقتدار تکان آن را متوقف نمود که بنابراین، انرژی چرخشی دنده ها بوسیله کلاچ به باکس دنده انتقال می یابد و به سوی چرخ های خودرو انتقال میابد.
هنگام بده بستان دنده نیز نیاز میباشد تا این جابجایی نیرو فی مابین باکس دنده و موتور انقطاع خواهد شد تا کار بده بستان دنده به خیر و خوبی صورت بپذیرد. وجود اصطکاک کافی فی مابین سطح ها ذکر شده گردیده بسیار اساسی میباشد و درصورتی که این واحد سنجش اصطکاک نادر باشد، جابجایی نیرو تماما ایفا نشده و این مکانیزم سعی نخواهد داشت.
هنگامی به پدال کلاچ نیرو وارد میشود، این با اهرمی که در پایین آن وجود داراست آغاز به جنبش می نماید، این نیرو از روش یک سیستم هیدرولیکی پمپی یا این که مکانیزم سیمی با انتقال دو شاخه کلاچ و جنبش محوری در بلبرینگ کلاچ نیرو حرکتی جابجایی پیدا می نماید. بلبرینگ کلاچ بخش داخلی فنر شمسی را به جلو فشار میدهد و فنر شمسی که روی دیسک موقعیت الاکلنگی داراست، ورقه کلاچ را به عقب میکشد و مسافتی میلی متری دربین کاغذ کلاچ و فلایویل و لنت های دو طرف شیت کلاچ را ساخت می نماید. این روی داد قابلیت و امکان جابجایی گشتاور اصطکاکی را از در میان میبرد و با برداشتن نیرو و توشه از باکس دنده، کار بده بستان دنده اجرا میشود. با رهاکردن پدال کلاچ، فنر شمسی به وضعیت نخستین گشوده میگردد و با گاز نیروی چسبندگی را در ورقه ساخت و ساز می نماید که دراین واقع این توضیح طریق درست عمل کردن دیسک و ورقه کلاچ است.