خودروی باتری-الکتریک یا BEV چیست؟
امروزه زمانی از خودروهای برقی سخن می کنیم در واقعیت به سبکهایی اشاره داریم که نیروی خویش را باتری اخذ مینمایند و سوای نیاز به یک پیشرانه باطنسوز می توانند موتور برقی خویش را پرنور نمایند. لوازم یدکی جیلی این موتور برقی هم وظیفه به جنبش در آوردن سیستم محرکه خودرو را بر ذمه دارااست که می تواند تک تک مکانیکی باشد یا این که از اتصالات الکترونیکی منفعتمند گردیده باشد. واقعیت آن میباشد کهاین خودروها صرفا یک نوع بهخصوص از خودروهای برقی محسوب می گردند ولی بهعامل کلیهگیر بودن، عموم از آنها با تیتر «خودروی برقی» یا این که «EV» حافظه مینمایند. درین مقاله ادراک میکنیم که تفاوتهایی در میان گونه های خودروهای برقی و طریق کارکرد آنان وجود دارااست.
خودروی باتری-الکتریک یا این که BEV چیست؟
پرفروشترین و دوستداشتنیترین نوع خودروهای برقی (EV)، خودروی باتری-الکتریکی یا این که BEV به شمار میرود (که به نادرست با اسم برقی یا این که EV هم از آنها خاطر میشود). این نوع خودرو فقط بر باتری خویش توکل مینماید. این باتری نیروی برق را به موتورهای جایزه یا این که به عبارتی الکتروموتورها میرساند؛ ناگفته نماند که تعبیه الکتروموتور و باتری دست سازندگان را در تغییر و تحول شرایط موتور پیشران گشوده گذارده میباشد و سبب خوی فرمتهای گوناگون در جایگذاری موتور و باتری میگردد؛ از جمله ممکن میباشد الکتروموتور بهجایی کاپوت در قسمتهای دیگر قرار بگیرد یا این که باتریها بهشکل عمودی و افقی تعبیه شوند. درهرصورت بایستی بدانیم این سبکها که ما از آن ها بهتیتر برقی یا این که EV خاطر میکنیم با اسم تخصصیخیس BEV یا این که باتری-الکتریک شناخته میشوند و فقط یک کدام از گونه های خودروهای برقی یا این که EVها به شمار میروند.
تفاوت خودروی باتری-الکتریک و سلول سوختی
هم اکنون میدانیم که گونه های دیگری هم از خودروهای برقی وجود دارا هستند که کارکرد نسبتا متفاوتی با BEVها داراهستند؛ برای مثال میاقتدار به سبکهای سلولهای سوختی اشاره نمود که نیروی خویش را از برق تولیدشده بوسیله نیروی برخورد شیمیایی هیدروژن و اکسیژن داخل سلولهای سوختی اخذ مینمایند. پس عکس العمل اعمال میگردد و برق ایجاد مینماید، برق تولیدشده هم به موتور برقی می رسد و خودرو را جنبش میدهد. این سبکها مانند خودروهای باتری-الکتریکی از الکتروموتور استعمال مینمایند ولی محبوبیت کمتری در بازار خودروی دنیا دارا هستند؛ استدلال مهم آن هم کمبود زیرساختهای هیدروژنی مانند پایانههای شارژ هیدروژن میباشد.
خودروهای باتری-الکتریکی برخلاف سبکهای سلولسوختی نیازی به لبریز کردن باک ندارند و می توانند خویش را در اواسط منش شارژ نمایند؛ این شارژ دوباره با یاری فناوریهایی مانند بازیابی نیروی ترمز یا این که پنلهای شمسی ایفا میشود. هر یکسری شارژ دوباره می تواند به ارتقا گستره فاصله قابلپیمایش خودروهای باتری-الکتریکی یاری دهد ولی آنان هم نهایتا مستلزم توقف و شارژ دوباره شود؛ فرایندی که در مقایسه با مالامال کردن باک بنزین و هیدروژن بهمراتب مجالرفیعتر نظارت می شود.
بعضی کمپانیها مانند نیو، یک خودروسازی چینی، برای آسودهسازی این روند به فناوری ردوبدل باتری روی آوردهاند؛ بدین شکل که با احداث یک راس ردوبدل باتری، باتری خودروی معدودشارژ یا این که درعرض 3 دقیقه ردوبدل کرده و با مثال مالامال گردیده جایگزین مینمایند